Informátor Listopad

Informátor SONS Příbram

Vážení členové SONS, dostává se Vám do rukou listopadový Informátor našeho příbramského centra. Během září a října proběhla spousta zajímavých akcí. Pokud jste se nezúčastnili, již brzy si o nich budete moci přečíst v našem časopise KUDY? V listopadu nebo začátkem prosince nás některou sobotu čeká výlet do muzea v Rožmitálu pod Třemšínem. Dozvíme se novinky na předváděcí akci od firmy Symbio a v centru si pochutnáme na salátech a protáhneme těla při cvičení a šipkách. Nechybí ani novinka ze světa kompenzačních pomůcek a pozornost věnujte i článku o speciální službě poskytované O2. Chceme Vás tímto požádat, abyste se vždy hlásili na všechny akce dopředu na toto číslo: 775 438 194. Je to důležité, jelikož někdy se třeba chystáte, ale akce se zruší, protože nemáme nahlášené žádné zájemce. Stejně tak prosíme o odhlašování a to i v případě pravidelných akcí jako je třeba cvičení nebo solná jeskyně. Děkujeme!

 

Služby pro zdravotně postižené – O2

Speciální služba pro osoby neslyšící i zrakově postižené

O2 vychází vstříc lidem sluchově a zrakově postiženým a přizpůsobuje se konkrétním požadavkům každého zákazníka. Osoby neslyšící a zrakově postižené nebo jejich blízcí mohou zavolat na dané číslo a komunikovat s operátory, kteří při zprostředkování hovoru fungují prakticky jako tlumočníci.

Služba v podstatě funguje jako tak známá linka 1182, která je ale těžce placená, kdežto tato je zdarma a určena jen pro osoby s postižením sluchu a zraku.

Podle okopírovaného ZTP, dostane klientské číslo, kterým se pak operátorovi budete hlásit (případně i jménem).

Příklady pomoci operátorů O2 neslyšícím

  • vyřizují komunikaci neslyšícího zákazníka s institucemi a úřady
  • kontaktují potřebného lékaře
  • objednávají pro klienty zboží - v případě potřeby zařídí i reklamaci
  • vyhledávají potřebná telefonní čísla - číslo klientovi zašlou formou SMS, faxem nebo e-mailem
  • předávají soukromá sdělení
  • pro slyšící zákazníky zprostředkují komunikaci s neslyšícími

24 hodin denně je klientům pro využití této služby k dispozici několik bezplatných telefonních čísel:

  • 800 142 142 pro slyšící zákazníky a nevidomé zákazníky
  • 800 147 147 číslo pro komunikaci faxem

Další informace Vám podají přímo operátoři na výše uvedeném bezplatném čísle nebo je najdete na webových stránkách: www.o2myslimena.cz

 

Se sbírkou Bílá pastelka nám tentokrát v Příbrami pomohla Střední zdravotnická škola a Střední a Vyšší odborná škola Březnice. Kromě studentů se zúčastnila i naše skvělá dobrovolnice Helena, která kromě prodeje pastelek ve firmě NohelGarden zorganizovala ještě odpolední prodej se svým skautským oddílem. V Příbrami se tentokrát vybralo 11 484 Kč, což je přibližně dvakrát více než loni. Děkujeme všem, kteří pomohli s prodejem i všem, kteří přispěli!