Staňte se dobrovolníkem!

 

Darujte svůj volný čas, pomůžete druhým!

 

    Naše centrum od dubna 2016 zcela nově nabízí dobrovolnický program, který je akreditován u Ministerstva vnitra ČR. Dobrovolníkem se může stát každý bez ohledu na své vzdělání, záliby a zaměstnání. U nás navážete nová přátelství, získáte nové zkušenosti a dovednosti, případně praxi pro další vzdělávání a rozšíříte si obzory.

    Podejte pomocnou ruku lidem se zrakovým handicapem a staňte se dobrovolníkem. Pomůžete jim zpestřit a usnadnit život a naplnit přání, která jsou pro ostatní zcela běžná, jako je návštěva divadla, koncertu, obstarání záležitostí, jen tak se projít přírodou, zasportovat si nebo poklábosit u kávičky apod.

 

Krok za krokem dobrovolníkem

 

  1. Vstupní schůzka s koordinátorem

Při první schůzce my zjistíme pár základních údajů o Vás a Vy zase o nás. Poznáme se a ujasníme si vzájemné představy a časové možnosti. Dobrovolnictví by pro Vás nikdy nemělo být přítěží.

  1. Proškolení

Seznámíme Vás se zásadami průvodcovství a správného kontaktu se zrakově postiženým. Prakticky si na chvíli vyzkoušíte, jaké je to nevidět a ocitnete se v roli průvodce i vedeného.

  1. Sepsání smlouvy

Pokud se Vám doposud bude vše zamlouvat a Váš zájem vytrvá, sepíšeme s Vámi „Smlouvu o výkonu dlouhodobé dobrovolnické služby s měsíční zkušební dobou.“  Podpisem této smlouvy budete pojištěni pro případy možných pojistných událostí v průběhu Vaší činnosti.

  1. První kontakt s klientem

Nejprve se setkáte s našimi klienty na nějaké společné akci, případně s jedním u nás v centru SONS Příbram. Forem dobrovolnictví je několik a určitě pro Vás společně najdeme takovou variantu, abyste se cítili dobře.

  1. Supervize

Supervize je pravidelná schůzka s koordinátorem a ostatními dobrovolníky, kde si vzájemně sdělujeme své zkušenosti a zážitky, hledáme řešení v obtížných případech a podělíme se o úspěchy.

 

Koordinátor dobrovolníků – Radka Lienertová

Tel.:  775 438 194

Email:  lienertova.radka@email.cz